Lediga jobb

Teknisk säljare

Om rollen och om oss:

Är du en teknisk säljare med ett stort intresse för automation? Då har vi rätt utmaning för dig! På SICK blir du en del av ett marknadsledande bolag av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering.

I Rollen som teknisk säljare på SICK står du inför en spännande resa. Din tekniska kompetens kombinerat med högt affärsmannaskap gör det lätt för dig att fånga upp kunders behov och förstå deras verksamhet. Tillsammans med kundteam stöttar ni upp med både produkter, tjänsteförsäljning och implementerar rätt lösning för era kunder. Utveckling och strategier, projektledning, teknisk rådgivning och systematiska uppföljningar i våra processer – även utifrån ett kostnadsperspektiv – är en naturlig del av arbetet.

Du ansvarar för att utveckla och underhålla befintliga medelstora kunder inom våra tre affärsområden: fabriksautomation, logistikautomation och processautomation samt skapar du fortsatt tillväxt i Västra Götaland genom proaktiv och rådgivande försäljning. Vidare kommer du att ansvara för säljpresentationer, förbereda och följa upp säljförslag/offerter samt kommunicera regelbundet med försäljningschefen, produktcheferna och dina interna säljkollegor.

Om dig:

Vi tror att du som söker är en affärsdriven säljare som brinner för att bygga långsiktiga relationer till kunder och intressenter. Det är långsiktiga affärer som sker inom systemförsäljning och därför är det viktigt att du har en helhetsförståelse för hur affärer görs i branschen samt ett driv av att skapa och nå resultat. Som en konsultativ teknisk säljare behöver du också ha en förståelse för hur säljprocessen fungerar från projekteringsstadiet till avslut. Detta är viktigt för att alltid kunna erbjuda kunden en förstklassig lösning.

Vidare tror vi att du har

  • Relevant teknisk utbildning inom el eller automation
  • Goda tekniska kunskaper och erfarenhet av att leda projekt samt arbete med ständiga förbättringar är meriterande
  • Intellektuell höjd och förmåga att snabbt omvandla teknisk information till kundvärde
  • Du har flerårig teknisk säljerfarenhet gärna inom Factory Automation och/eller Logistics Automation
  • Vana av att arbeta gentemot beslutsfattare
  • Stor vana att strukturera och planera din tid och givetvis en vana att arbeta i CRM
  • Förmåga att formulera dig professionellt på svenska och engelska både tal och skrift

(På grund av semestertider sker all återkoppling v: 33)

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video – med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Mer om SICK:

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 10 000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 75 anställda med en omsättning på ca 400 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer.

Läs om mina kollegor