Key Account Manager till ESSVE – KAM mot byggvaruhandel

Stockholm

Tillväxtdriven, analytisk och erfaren Key Account Manager med tekniskt intresse till ESSVE!

Vill du ha en central roll inom försäljning för ett av Sveriges starkaste varumärken inom byggbranschen och brinner du för att se dina kunder lyckas?
ESSVES framgång bygger på en stark ställning hos snickarna som är skapad av engagerade, positiva, kunniga och kundorienterade medarbetare och behöver nu stärka säljteamet med en analytisk, strategisk och taktisk KAM. Till rollen som KAM söker vi dig som vill skapa nya relationer och fortsätta att utveckla välfungerande samarbeten och kundavtal med ledande bygg- och industriåterförsäljare. 

Har du ett starkt resultatdriv och en naturlig fallenhet för att tillsammans med dina kollegor skapa utvecklande, lönsamma och hållbara kundrelationer, läs då vidare och ansök gärna till rollen som KAM hos ESSVE.

OM TJÄNSTEN – ARBETSUPPGIFTER & ANSVAR

Som KAM ansvarar du för att bygga upp och driva vår affär med utvalda och centrala kedjekunder på nationell nivå. Dina huvuduppgifter blir att ansvara för våra kunders försäljningsutveckling inom samtliga ESSVES sortimentsområden. I rollen har du ansvar för att identifiera affärspotential och kundbehov genom strategiarbete, samt att genomföra egna kundmöten, offerera, förhandla, teckna avtal och utveckla befintliga och nya KAM kunder.

Du upprättar, förankrar och kommunicerar taktiska och strategiska planer till sälj- och marknadsorganisationen, för att skapa långsiktiga och lönsamma kedjekunder. Vidare ser vi att du prioriterar din tid smart och proaktivt fattar kloka beslut, i syfte att utveckla affären och relationen med beslutsfattare hos svenska bygg- och industriåterförsäljare?

Till din hjälp har du en stark produktportfölj, innovationsorienterade kollegor och ett nära samarbete med VD och ledningsgrupp. ESSVEs huvudkontor ligger i Kista, där även VD som du rapporterar till utgår ifrån. Essves nyckelkunders HK finns primärt i Stockholm, men resor i tjänsten är en självklar och positiv del av din vardag.

ESSVE ERBJUDER DIG

 • En senior KAM tjänst och en strategisk nyckelfunktion med plats i ledningsgruppen.
 • En karriär inom ett tillväxtbolag som ingår i Bergman & Beving, en modern koncern som förvärvar och utvecklar ledande företag med nischade produkter och varumärken i bygg- och industribranschen.
 • Möjlighet att vidareutveckla Essves affär och relationen med centrala kedjekunder; svenska bygg- och industriåterförsäljare?
 • Ett av branschens starkaste varumärken med väletablerade produkter inom marknadsnischen fästteknik för yrkesbruk, vilket innefattar allt från träskruv till spikpistoler.
 • Ett bolag med en platt organisation, där beslutsvägarna är korta.
 • Stolta och prestigelösa medarbetare som drivs av innovation, framåtanda, utveckling och tillväxtfokus.
 • En företagskultur som bygger på att utmana branschen, vinna i marknaden, vara bäst och samtidigt en stark laganda. Vi har summerat detta i våra värdeord:
  – Vi utmanar
  – Vi är proffs

  – Vi är unika
  – Vi bryr oss

  – Vi har kul 
  – Vi är proffs
 • Dessa vägleder vår vardag som speglar en vilja att utmana det befintliga och hitta nya vägar till framgång, samarbete, enkelhet och att göra rätt saker på rätt sätt, samt engagemang och ansvarstagande i alla led.
 • Din karriärs roligaste tid och möjlighet att utmana en traditionell bransch och möta en föränderlig marknad med nya krav och köpbeteenden?

OM DIG

Essve söker dig som får energi av att skapa affärer och vars målfokus smittar av sig på både kunder och säljkår. För dig är ingen uppgift för stor eller för liten – du kliver in där det behövs, med syfte att skapa och lyckas! Du ser helheten i affärer och hur detta påverkar bolaget på alla nivåer, både strategiskt och taktiskt. Som person vågar du utmana, komma med nya idéer och fatta beslut, samtidigt som du är en skicklig relationsbyggare, såväl internt som externt.

För att lyckas och trivas i rollen som KAM har du förmåga att analysera, prioritera, strukturera och driva ditt eget arbete. Du är nyfiken, lösningsorienterad och har modet att testa nya tillvägagångssätt, samt förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs. Som person är du lyhörd, smidig och har en naturlig förmåga att samarbeta och skapa förtroende.

Du behöver ha god förståelse kring affärsutveckling, produkt- och konceptförsäljning. Du är duktig på att inspirera, driva och utveckla affärsmöjligheter tillsammans med kollegor, återförsäljare och slutkunder. Från tidigare arbeten inom försäljning har du presterat med goda resultat, gärna som Key Account Manager och/eller som Försäljningschef. Du ser dig själv som tekniskt intresserad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från vår bransch. Relevant utbildning från universitet eller IHM är meriterande.

För att nå framgång i rollen tror vi att du är en modern, nyfiken, proaktiv och en inspirerande affärspartner, både till dina kunder och kollegor. Du kommer till ett företag som genomsyras av entreprenörsanda och säljvilja. Känner du igen dig?

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt via mail: kajsa.sanden@salesonly.se, Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 3-5 och vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen!

VILKA ÄR ESSVE?

ESSVE är ett starkt varumärke som är en marknadsledande i leverantör av skruv och infästning som försett den nordiska marknaden med produkter sedan 1970. ESSVE står för kvalitet och innovation och har flera gånger tagit banbrytande innovationer till marknaden. All utveckling sker i nära samarbete med nordiska hantverkare vilket leder till att ESSVE toppar listor över starkaste varumärken i branschen år efter år. ESSVE har ca 200 anställde med egna kontor i 10 länder i Europa och Asien. Bolaget har vuxit snabbt sedan 2012 och vi går från att vara ett skandinaviskt varumärke till att växa globalt. Omsättningen är idag 1 miljard SEK med en dubbelsiffrig årlig tillväxt. Bolaget grundades 1970 och har rötterna i den svenska entreprenörs- och innovationstraditionen. Vår historia präglar fortfarande företaget och vår stolta företagskultur. Allt det vi gör och tror på har vi sammanfattat i vår payoff ”GET IT DONE”. 

ESSVEs framgång bygger på en unik företagskultur och samspelet mellan människorna som arbetar där. Det är en platt organisation med korta beslutsvägar och alla medarbetare är viktiga för företagets utveckling. ESSVE grundades 1970 och har rötterna i den svenska entreprenörs- och innovationstraditionen, huvudkontoret är placerat i Kista. Läs mer om oss på www.essve.se.

Sökord: KAM, ”Key Account Manager”, ”Account Manager”, ”Sales Manager”, Säljchef, Affärsutvecklare, Försäljningschef, Säljtjänst, Säljare, Byggsäljare, Försäljning, Sales, Essve, Stockholm, Salesonly

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan