Dealer Developer

Stockholm

OM TJÄNSTEN OCH DITT UPPDRAG:

I din roll som Dealer Development Manager är du spindeln i nätet och ytterst ansvarig för att utveckla våra återförsäljare inom alla våra produktgrupper. Du kommer driva utvecklingen genom implementeringen och användningen av verktyg, plattformar och program som Yamaha Academy, BES, BMT och CRM. Yamaha Academy är Yamahas egna och nyutvecklade utbildningsprogram för återförsäljare inom Europa och med utbildningar inom försäljning, marknadsföring och verkstad är målsättning höjd kompetens och ökad lönsamhet. BES (Basic European dealer Standards) kan ses som en instruktionsbok och förklarar de processer och rutiner en återförsäljare ska följa för att leva upp till Yamahas standard för bästa möjliga kundbemötande. BMT (Business Management Tool) är ett nytt system som är utvecklat med mål att optimera lönsamhet hos individuella återförsäljare genom ”benchmarking” av återförsäljarkåren. I CRM hanterar vi kundrelationen och kundens resa före, under och efter köp. Du kommer genom bl.a dessa verktyg även driva optimeringen av den kvalitativa och finansiella (affärs)prestandan hos Yamaha-återförsäljarnätverket. Du skapar och upprätthåller ett finansiellt starkt och pålitligt återförsäljarnätverk som bidrar till marknadens bästa kundresa. Detta är en ny tjänst och du blir den första personen i vår organisation som kommer driva detta arbete mot en framgång.

I denna roll kommer du arbeta mycket nära försäljningsavdelningarna och övervaka återförsäljarnas prestation på sina distrikt och agera efter behov med hjälp av försäljningschefer och chefer inom specifika affärsområde. Utöver detta ansvarar du för utbildningar i nya system genom dig själv men också med hjälp av våra säljare. Du bearbetar alla våra återförsäljare i Skandinavien. En del övernattningar förekommer i tjänsten. Inget personalansvar i rollen.

Varför Yamaha Motor? Vi skapar Kando! Kando är ett japanskt ord för de känslor av djup tillfredsställelse som uppstår när vi träffar på något som känns extra värdefullt. Vi på Yamaha tror att Kando kan innebära produkter och service som överträffar kundens förväntningar. Det är en utmaning för oss att se till att alla våra produkter och vår service ger spänning, imponerar och verkligen rör vid kundens hjärta – vid första mötet och i framtiden.

OM DIG – Egenskaper & Erfarenheter:

 • Tidigare erfarenhet ifrån liknande roll som Dealer Development Manager eller partner/ÅF – utvecklare tidigare
 • Strategiskt tänk och tidigare strategiskt arbete i någon form
 • Bra ekonomisk förståelse och starkt intresse för siffror
 • God förståelse/intresse för branschen
 • Triggas av utmaningar och drivs av att utmana och driva marknaden framåt
 • Strukturerad, självgående, tålmodig, resultatdriven och en stark vilja att lyckas
 • Handlingskraftig med stort engagemang för såväl sitt eget ansvarsområde som för helheten
 • Ett genuint intresse för våra produktkategorier eller branschen
 • Flytande i både tal och skrift på svenska och engelska. Bra förståelse av danska och norska är ett plus.
 • Erfarenhet av CRM (Salesforce) är en fördel.
 • Högskoleutbildning eller en yrkesutbildning

MERITERANDE KOMPETENS

 •  Själv varit eller jobbat hos en återförsäljare i branschen

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Shahnoza Ibragimova. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande – varmt välkommen med din ansökan redan nu! Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Shahnoza. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.

OM YAMAHA MOTOR:

I nästan 60 år har Yamaha Motor genom kreativitet och entusiasm arbetat för att via våra produkter sprida glädje och förgylla fritiden för våra kunder.

YME ansvarar för att samordna alla marknads- och säljaktiviteter kring alla Yamaha Motor produkter på den Europeiska marknaden, huvudsakligen: motorcyklar och mopeder, utbordare, vattenskotrar, terränghjulingar, snöskotrar, snöslungor, elverk och golfbilar.

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan