Key Account Manager

Stockholm

Allt fler större kunder önskar centralisera sina affärsrelationer vilket ställer stora krav på leverantörernas interna strukturer. Toyota Material Handling Group har en etablerad struktur globalt, europeiskt samt nationellt för att möta de ökade kundkraven. Toyota Material Handling Swedens nationella Key Account Manager organisation har en plats ledig för en ny lagspelare med placering i Solna. Den vi söker tycker det är intressant att fördjupa sig i kundens utmaningar, kan tolka och synliggöra kundens behov, leda ett team samt föreslå, implementera och förädla värdeskapande lösningar för kunden.

Ditt uppdrag i korthet

 • Att utveckla och bygga vidare på etablerade samarbeten med flera befintliga KAM-kunder och även att långsiktigt och fokuserat arbeta mot utpekade strategiska prospects. Det innebär strategisk bearbetning av nya kunder med utgångspunkt från Toyotas kärnvärden, etablerade verktyg och standardiserad arbetsmetodik.
 • Rollen innebär att arbeta strategiskt såväl som operativt för att kunden ska förstå och uppskatta ett levererat mervärde.
 • I arbetet ingår regelbundna kundbesök och då identifiera nyckelpersoner, etablera relevanta kontakter och kommunicera med personer på olika organisatoriska nivåer, antingen själv eller genom sambesök med kollega som besitter relevant kompetens för ett värdeskapande möte.
 • Du ansvarar för TMHSEs utveckling och lönsamhet hos de kunder du jobbar mot för alla produkter kunden använder, från maskin till service.
 • Du rapporterar till Manager Key Account Group.

Din profil

Du är duktig på att bygga starka långsiktiga relationer, har förmågan att planera och arbeta mot uppsatta mål. Du har modet att utmana nuläget, värdera möjligheter och driva projekt framåt och brinner för att göra affärer.

Vidare har du förmågan att engagera kunder, entusiasmera dina kollegor, fokusera på det som skapar mervärde hos kund med lönsamhet för TMHSE samt att prioritera aktiviteter som leder till framgång.

I ditt arbete är du självgående och trivs i en föränderlig miljö där organisationen hela tiden letar efter nya förbättringar i stort och smått, samt är van att coacha en organisation med dagliga förbättringar. Du utmanas av att arbeta såväl strategiskt som att ”kavla upp ärmarna” när det behövs. Du är driven och har förmåga att fatta beslut i olika situationer.

Din bakgrund

 • Gedigen erfarenhet av komplex teknisk försäljning B2B på KAM nivå inom/mot industrin
 • En analytisk förmåga som gör att du på ett naturligt sätt blir en rådgivare för kunden och kan se tekniska samband som skapar tydlig kundnytta
 • Arbetar på ett strukturerat och långsiktigt sätt och är en van användare av CRM-verktyg
 • Talar och skriver flytande svenska med goda engelskkunskaper
 • En stark inre motor som gör att du är självgående, proaktiv och alltid vill vinna tillsammans med oss
 • Erfarenhet av arbete inom/mot globala svenska industriföretag är ett plus

Vi förväntar oss att du har utbildning i form av en master- eller kandidatexamen inom teknik/ekonomi, eller annan relevant utbildning. Tjänsten förutsätter god data- och IT-kompetens samt ett teknikintresse i botten.

Varmt välkommen att söka om du tror vi kan vara en perfekt matchning för varandra!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla inledande intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video – med fysiska möten med Toyota Material Handling innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Toyota Material Handling Sweden Toyota Material Handling Sweden är Sveriges ledande leverantör av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. Våra lösningar för en säkrare och effektivare materialhantering kompletteras med autotruckar, Toyota I_Site fleet management samt analys och rådgivning. Vi marknadsför ett heltäckande sortiment av truckar, där BT och Toyota kompletteras med Kalmar. Företaget utför också service på marknadens samtliga märken. Antalet medarbetare är cirka 440, varav drygt 270 ingår i den rikstäckande serviceorganisationen. I vår strävan efter överlägsen kvalitet genomsyrar The Toyota Way vår företagskultur, våra ideal och vårt sätt att arbeta. Läs mer på  www.toyota-forklifts.se

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan