Key Account Manager

Göteborg

Om rollen och om oss

Wavin söker nu en ny Key Account Manager som gillar att göra affärer och som vill bidra till vår framgång i att bli en ledande aktör inom affärsområdet ICS – Indoor Climate Solutions. Vi söker dig som är hungrig på att ta dig an nya utmaningar samt kommer du att ha roligt under tiden. Du får möjlighet att arbeta på ett välkänt internationellt företag med ett engagerat team.

Rollen som KAM har till uppgift att samordna affärsområdet ICS i Sverige och Norge genom att utveckla den kommersiella planen för respektive marknader. Du leder ett mindre men sammansvetsat team kombinerat med eget försäljningsansvar. Syftet med uppdraget är att skapa tillväxt för ICS med särskild inriktning mot Underfloor Heating. Du lägger fokus på tekniska koncept och erbjuder lösningar till beställare, konsulter, byggherrar och installatörer. Du säkerställer att kunderbjudandet skapar ett värde hos kunden både vid kalkylering, beställning samt i resten av konstruktionsprocessen. Du besitter ett nätverk med beslutsfattare, influencers och kunder i branschen.

Huvudsakliga ansvarsområden 

 • Uppnå lönsam försäljningstillväxt inom ICS
 • Att vara en pålitlig rådgivare och partner för byggutvecklare och installatörer
 •  Proaktivt söka och förverkliga nya affärsmöjligheter
 • Att möjliggöra cross-selling med de andra av Wavins affärsområden
 • Att spela en nyckelroll i förverkligandet av den kommersiella planen för respektive marknader
 • Använda digitala verktyg för att hantera den kommersiella verksamheten.
 • Arbeta i nära samarbete med våra tekniska ansvariga för att erbjuda vår tekniska och digitala expertis (CAD, BIM) i försäljningsprocessen

För att lyckas med uppdraget behöver du vara trygg i ditt ledarskap. Det tillsammans med en stor dos struktur och planering kommer att vara nyckeln till framgång. Som person är du entreprenöriell, positiv, ansvarsfull med en god affärsförståelse. Du gillar att inspirera människor och trivs med att arbeta självständigt. Är du dessutom en riktigt god kommunikatör som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer önskar vi att du söker denna tjänst. Du talar och skriver engelska flytande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vidare tror vi att du har

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper
 • Minst 5 års efterfarenhet från konsultativ försäljning
 • Minst 2 års erfarenhet från ledarroll eller team management
 • Erfarenhet inom relevant affärsområde med god kunskap för tekniska lösningar är starkt meriterande

Vad kan Wavin erbjuda dig?

Wavin erbjuder ett spännande, omväxlande och utmanande arbete i en internationell miljö. Här kommer du in i en spännande förändringsbenägen organisation med glatt engagerat team. Wavin är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av lösningar.

Du utgår ifrån hemmakontor och vi ser med fördel att du bor i Göteborg. Bor du i någon av de närliggande städerna eller annan lämplig destination är vi naturligtvis öppna för det då du som person är viktigare för oss än val av placeringsort. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Är det dig vi söker? Då vet du vad du ska göra – varmt välkommen med din ansökan! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara våra urvalsfrågor (går snabbt!)

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video – med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan