Säljchef VS – Gävle

Gävle

Ahlsell söker en branscherfaren Säljchef inom segment VS till region Gävleborg! Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat och El. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts starkt.

Vill du med ett affärsmässigt och tydligt arbetssätt, samt lyhört och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta framgång inom VS i Gävleborg?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Som Säljchef hos Ahlsell, får du chans att genom ett tydligt, öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och dina säljare.

I rollen som Säljchef arbetar du nära dina säljare, tillsammans 10 ute- och innesäljare i region Gävleborg. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och din förmåga att leda framgångsrika säljteam. Du kommer även att vara delaktig i säljarbetet, med målsättning att stärka samarbetet med Ahlsells nyckelkunder inom VS.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt. 

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

Som Säljchef VS i region Gävleborg, ansvarar du för Gävle, Sandviken, Söderhamn, Bollnäs, samt Hudiksvall och vi ser gärna att du utgår från Ahlsells kontor i Gävle eller Sandviken. Tillsammans med tre Säljchefer i region nedre Norrland ingår du i en ledningsgrupp och du rapporterar till regional Försäljningschef Katarina Joneström som har försäljnings- och resultatansvar för segment VS. Ditt ansvar och uppdrag i korthet:

  • Samordna och utveckla Gävleborgs säljteam inom segment VS, bestående av 10 inne- och utesäljare.
  • Sambesök med utesäljare, coachmöten och strukturerad uppföljning med samtliga säljare.
  • Driva försäljningen inom VS, med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning inom regionen, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Egen kundbearbetning och ansvar för strategiska nyckelkonton inom segment VS.
  • Aktivt delta i den regionala ledningsgruppen bestående av 3 säljchefer och bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.

OM DIG

För att skapa förtroende hos kund och hos ditt säljteam, är det starkt meriterande om du har branscherfarenhet och gärna ett aktuellt nätverk inom VS. Självklart trivs du i ledarrollen och du är genuint intresserad av att utveckla dig själv och inspirera ditt säljteam till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, klart och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Då tjänsten innebär både eget kundansvar samt att driva säljteamets affär och utveckling, är det helt avgörande att du gillar försäljning, förstår vår affär samt att du har ett starkt driv och resultatfokus. Ditt affärsnätverk uppfattar dig som lyhörd och förtroendeingivande, med ett genuint intresse för att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt.

För att lyckas i rollen som Säljchef behöver du vara tydlig i din kommunikation, samt en naturlig ledare med förmåga att skapa en god säljkultur med tillit, transparens, teamkänsla och samarbetsvilja.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 6-8. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

OM AHLSELL

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan