Medarbetare berättar

Sara Sjölund: Så vet du att du hamnat rätt

Oavsett om man har en tydlig plan kan allt vända i ett hastigt ögonblick men du kan hitta tillbaka till rätt väg för framgång som alltid börjar hos dig själv och att du sedan väljer att vara i rätt sammanhang och vågar ta hjälp!

Allt började som en dröm som gått i uppfyllelse, jag hade äntligen hittat hem. SalesOnly och Wise Group koncernen var den plats som jag hade hoppats på. Så häftigt att få sitta på andra sidan bordet och jobba med matchning, sälj och utveckling med företag i alla möjliga branscher. Här ska jag stanna länge tänkte jag. Precis som jag bloggade då i augusti 2016 känner jag fortfarande. Men nyförälskelsen la sig snabbt av ett totalt oväntat mörker…

”Efter ett par veckor på jobbet konstaterar jag – jag är kär i mina kollegor och i SalesOnly och haft förmånen att träffa alla systerbolagen närmare under fredagens kickoff. Jag har hamnat rätt och kan med hundra procent känna mig trygg i att detta bolag lever efter våra värderingar, passion, hårt jobb, kunskap och långsiktighet. Om det var värt allt jobb i processen? – Absolut!”

Från min blogg augusti 2016. Läs den här!

När allting vänder

Redan efter åtta veckor in i min förälskelse och enorma passion och energi i arbetet inträffar det som verkligen inte får hända någon, min familj drabbas plötsligt av att min lillebrors psykiska ohälsa tog hans liv. Tack vare förstående kollegor och chefer som vågade sätta gränser så förstod jag, trots att jag bara ville stoppa huvudet i sanden och köra på som alltid, att en paus för sorgearbete var avgörande för att kunna hålla över tid. Jag fick ta en behövlig paus för att sedan komma tillbaka med buller och bång två månader senare med ny energi, nya perspektiv på livet och en än större övertygelse om vad som är viktigt i livet. Att vara i ett sammanhang så många timmar om dagen tillsammans med och att arbeta med något man brinner för är avgörande för att hålla långsiktigt. Snabbt klättrade jag på faktureringslistorna och började få många återkommande kunder och blev efter åtta månader senior rekryteringskonsult.

Alltid varit en tävlingsmänniska

Jag är sedan barnsben en tävlingsmänniska, en nyfiken själ och något rastlös – detta har också visat sig genom min yrkeskarriär. Min bakgrund innan SalesOnly är genomgående i säljande roller inom främst Telecom, försäkring och energi. Har en examen från Stockholms universitet och även provat livet som mäklare på ESNY. Max tre år i samma roll sa en av mina mentorer tidigt till mig på Tele2, det tog jag bokstavligen och ser idag att dessa hopp mellan branscher varit till en stor fördel i min nuvarande roll. Min erfarenhet inom olika branscher har gett mig en fin grund för att förstå kopplingar mellan olika köplogiker och vilka beteenden som är avgörande för att lyckas inom försäljning oavsett det är inom traditionell köplogik eller komplex köplogik som dina kunder befinner sig i.

En stolt partner i transformation

Under mina snart tre år på SalesOnly har min passion för förändring, effektivitet och smarta lösningar främst lett mig till att hjälpa företag inom IT/Tech. En bransch som utmanar, ständigt förändras och som behöver vår hjälp att hitta talanger, kvinnor, titta på mångfald och flera andra perspektiv för att vara företag som håller i den transformation som pågår. Vi har gått från att vara ett rekryteringsföretag som hjälper till i enstaka, ofta akuta behov av att fylla en lucka till att jobba mer och mer konsultativt med att vara en viktig partner för att klara av den transformation som pågår vare sig vi vill eller inte.

De flesta dagar älskar jag mitt jobb, mina kunder, mina kandidater och alla fantastiska kollegor. De dagar som är tyngre går jag in i mig själv och tittar på vad jag kan göra för att förändra mig och mitt perspektiv. Alla i min närhet kunder, kandidater, kollegor, familj och vänner berikar mitt liv med kunskaper, insikter och perspektiv.

Rekommenderad guide  Den stora handboken: Att rekrytera inom sälj Ladda ner guide

Mitt nya uppdrag

I min nya roll som regionchef för Stockholm som jag fått förmånen att anta fr.o.m juni 2019 så kommer mitt uppdrag fortsätta att handla om att driva affärer, hjälpa företag i transformationsresan men med stort fokus att få vårt team att växa, må bra och verkligen se till att vi har den bästa tiden i vår yrkeskarriär, det senare som är en fantastisk och möjlig vision som vi jobbar med inom Wise Group. Konklusion, våga tro på dig själv, titta på dig själv och i vilket sammanhang du befinner dig i. Är jag på rätt plats? Vill jag detta? För att attrahera rätt kandidater behöver företag utgå i rekryteringen från köplogiker och tillhörande beteenden som är passande, likväl som att förstå och leva sin kultur. För att skapa en hållbar, långsiktighet i företag med individer som livet snabbt kan vända för, är det avgörande att du som ledare driver verksamheten med tydlighet, rakhet och transparens kopplat till varje enskild individs behov och triggers. För mig har nyckeln till framgång som jag idag kännetecknar i välmående, kommit att landa i de grundstenar som Toltekerna redan talat och lever efter i tusentals år:

Var sann i ditt tal – Ta ingenting personligt – Ta ingenting för givet – Gör alltid ditt bästa

Denna text är en krönika från 2019 av Sara Sjölund, regionchef på SalesOnly i Stockholm.

Här kan du connecta med Sara på LinekdIn