Affärsinsikter

5 tips för framgångsrik säljrekrytering!

Nu är det en vecka sedan vi deltog i Nordens största säljkonferens, The Sales Conference 2017. Vi fick möjligheten att lyssna till många spännande talare, etablera nya relationer och återse många välkända ansikten. Det är med stort nöje vi tackar alla partners och arrangörer för en givande dag. Kvällen avslutades med ett hav av ca 250 dansande galaklädda försäljningschefer som stängde Münchenbryggeriets lokaler med sprakande show.

I bruset av digitalisering pratade vi på SalesOnly kring talangförsörjning, ett tema som fortsatt klättrar högre och högre upp på många ledningsgruppers agendor. När det kommer till att skapa lönsamma organisationer genom att rekrytera rätt kompetenser till säljenheter är utmaningarna många.

5 saker att tänka på för att lyckas rekrytera framgångsrikt till din säljorganisation:

  • Definiera vilka framgångsbeteenden och kompetenser som kommer att vara avgörande för din enhets framtida lönsamhet.
  • Se till att integrera ett stöd i din kompetenskartläggningsprocess, involvera funktioner som dels har ett affärsmässigt perspektiv och dels beteendekunskap, tex. HR.
  • Kompetenskartlägg ofta – Innovation, kompetens, drivkraft och motivation är färskvara – om du inte kontinuerligt pulsmäter din säljorganisation minskar chansen att kunna påverka. Ta tillvara på den kompetens och ambition som finns hos varje individ, rätt person på rätt plats.
  • Våga ta beslut om att avsluta eller omplacera personal som inte följer bolagets riktning.
  • Prestigelöshet i ditt ledarskap kommer troligtvis ta dig till nya insikter och erfarenheter. Styrkan att skapa en hållbar och dedikerad organisation vilar ofta i andra människors kvaliteter.

Vad är egentligen en talang? Har du kunskap kring hur en framtida talang i din organisation tar sig i uttryck?  Om du vet det, se till att skapa förutsättningarna för ”att göra” och gör, detta skapar förhoppningsvis hållbara rekryteringar som genererar värde och lojalitet i framtiden.